Началото

Всичко започна след закупуването на първото ми BMW Е36 325tds. Един от доста коментираните модели, заради дизеловият двигател М51Б25. Всеобщо е мението, че този двигател не е от най-сполучливите, но лично аз никога не съм имал проблеми с него. Може би и поради тази причина, се отдадох на всевъзможни проекти и ъпгрейди по колата, които бяха свързани в 90% от случаите с електрониката и в 10% с оптичния пакет.

Идеите за дооборудване на колата с някоя друга екстра не е чужда на BMW феновете. В повечето случаи въпросът е от къде да започна, поне при мен беше така. При това положение един бърз спискък с желания и намерения върши чудесна работа макар и с течение на времето вместо да намаляват точките в него започват да нарастват като аритметична прогресия, а понякога и като геометрична. 

При мен списъкът беше кратък или поне първоначалният му вариант:

     

     1. Възстановяване на телефона – бяха ми остави само част от окабеляването;

     2. Инсталиране на Hi–Fi и CD чейнджър (от Е46, Е39, Х5);

     3. Монтиране на големия борд-компютър и чек модуа;

     4. Монтиране на електрохроматично огледало;

     5. Претапициране на тавана и колонките;

     6 .Подмяна на задната кора с друга кора с щора;

     7. Претапициране на корите на вратите или закупуване на нови – кожени;

     8. Претапициране или закупуване на нов салон – кожен.

 

На пръв поглед нищо и никакви осем точки, но в периода 2008 – 2010 г. ОЕМ телефон за Е36 не се намираше, а Hi–Fi пакет, голям борд, електрохроматично огледало и  CD чейнджър (от Е46, Е39, Х5) също бяха редки благинки.